streda 17. septembra 2014

Song týždňa: BRNS - My Head Is Into You

brns.jpg
Mladú indie kapelu BRNS zatiaľ pozná len pár tisíc (prevažne belgických a francúzskych) šťastlivcov, no to sa čoskoro určite zmení, pretože predpoklad na to byť naozaj úspešnou, určite má. A to aj vďaka jej prichádzajúcemu debutovému albumu Patine, z ktorého pochádza vynikajúca pieseň My Head Is Into You, náš Song týždňa.

My Head Is Into You zverejnila kapela už dávnejšie, no teraz dostala aj vizuálnu podobu, ktorá je rovnako pôsobivá, ako pieseň samotná. V klipe sa síce odohráva klasický dej - chlapec, tak trochu lúzer, nešťastne zaľúbený do cool dievčaťa, ktoré si s opačným pohlavím robí čo chce, ale vďaka skvelému strihu a dynamike vás rýchlo vtiahne a nasledujúcich takmer päť minút nepustí.
Kapela BRNS pochádza z Bruselu a vo svojej multiinštrumentálnej tvorbe mieša indie rock s tanečnou hudbou, ktorej nechýba náladovosť, melancholickosť, častokrát i dávka mystiky (napr. v skladbe Void, ktorá sa bude na debute tiež nachádzať). Potrebnú odlišnosť dodáva songom i skvelý hlas speváka Tima Phillipeho (ktorý je zároveň aj bubeníkom kapely!) a tieto všetky atribúty zapríčiňujú, že BRNS sú moja závislosť, ktorá vydaním ich debutového albumu (10. októbra) určite zosilnie. 
Pustite si náš Song týždňa:



Aj keď sa už kapela BRNS predstavila v minulom roku aj slovenskému publiku na festivale Waves, dúfam, že to nebolo prvý ani posledný krát a budeme mať šancu si ich pozrieť aj s novým koncertným programom ešte raz. Koniec koncov, o tom, že im to ide skvele i naživo, sa môžete presvedčiť na nasledujúcom videu s live verziou My Head Is Into You:



Foto: vimeo.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára