utorok 9. septembra 2014

Carolina Herrera vrcholom newyorského týždňa módy

herreraa
Hoci sa ešte týždeň módy v New Yorku neskončil, mnohí kritici a odborníci už majú vo svojom favoritovi, či lepšie favoritke, jasno. Piaty deň všetkých prevalcovala krásna kolekcia na svojej vek úžasne vyzerajúcej, 75-ročnej venezuelsko-americkej módnej návrhárky Caroliny Herrera, ktorá priniesla na mólo eleganciu, romantiku, ženskosť a rafinovanosť.

Kým sa toto leto ešte ani neskončilo, v New Yorku nezaháľajú a už teraz tu na Fashion Weeku najuznávanejší módni návrhári ako Michael Kors, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, DKNY, Son Jung Wan odhaľujú, čo sa bude nosiť to nasledujúce. Všetkých prítomných piaty deň očarila najmä prehliadka módnej veteránky Caroliny Herrera, ktorá necháva kvety ako hlavný motív aj na sezónu Jar/leto 2015. Tvorba Caroliny je mimoriadne žiadaná medzi (nielen) newyorskou smotánkou, jej róby môžeme pravidelne obdivovať aj na červených kobercoch či highfashion magazínoch. 

Už teraz je jasné, že aj budúci rok sa budú nosiť romantické, kvetinové a geometrické vzory, ktoré sa často objavovali na Carolininých modeloch, ako však dodala, obzvláštnila ich novou špeciálnou látkou pozostávajúcej z posteľnej bielizne, šifónu a krepu, vďaka ktorým je kolekcia zvodná a ženská. Čisté neutrálne farby, padavé strihy, potlačené veľké kvety vytvárajúce 3D efekt so značnou inšpriáciou v momentálne vychytených ázijských motívoch, bravúrna kombinácia modelov na bežné nosenie a spoločenskú príležitosť, to všetko robí z tejto kolekcie nezabudnuteľný moment tohto osemdňového sviatku módy, udávajúcom trendy pre všetky komerčné módne domy po celom svete.

Vrcholom prehliadky boli konečné modely inšpirované motívom rozbitej vázy









Carolina Herrera počas záverečného aplauzu

Kto je Carolina Herrera?
Carolina sa narodila v roku 1939 vo venezuelskom hlavnom meste Caracas do rodiny vojnového leteckého dôstojníka. V chudobnej Venezuele patrili Herrerovci k bohatšej vrstve a bola to jej babka, ktorá ju priviedla k svetu módy, keď ju brávala na módne prehliadky a kupovala jej odevy značiek ako Lanvin či Dior. V dospelosti sa presťahovala do New Yorku, kde bola vďaka častým návštevám legendárneho klubu Studio 54 spájaná s takými menami ako Bianca Jagger či Andy Warhol. V roku 1981 jej kamarátku, šéfredaktora Vogue Dianu Vreeland, napadlo, aby Carolina navrhla svoju prvú kolekciu šiat, s čím Carolina laškovala už doma v Caracase. Jej kolekcia mala okamžitý úspech a hneď sa objavila v prestížnych ženských magazínoch a odštartovali jej kariéru. Jej modely si časom zamilovali také prominentné klientky ako prvá dáma Jacqueline Onassis či terajšia Michelle Obama a množstvo ďalších hereckých či speváckych celebrít.

Foto: Isidore Montag, Richard Drew, AP

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára