pondelok 11. augusta 2014

Postaral sa Ben Howard svojou novinkou o jednu z naj piesní roka?

ben.jpg
Existujú piesne, ktoré pri prvom počutí nenávidíte, potom sú tu piesne, pri ktorých si poviete: okej. Nič viac, nič menej. Taktiež existujú songy, ktoré sa vám zapáčia až postupne a pomaly a potom je tu jedna špeciálna kategória, ktorej vravím WAU kategória. Nedá sa prirovnať k žiadnej z predchádzajúcich, je výnimočná a najmenej početná, prihodí sa vám raz, možno dvakrát (ak máte šťastie) za dlhé mesiace. 

O jeden taký moment sa postaral anglický 27-ročný hudobník Ben Howard s jeho novým singlom End of the Affair. O tom, že je tento Brit naozaj talentovaný a vie upliesť aj z ... bič, svedčí aj jeho skvelá atmosferická prerábka neslávne slávnej Call Me Maybe (vypočujte si tu.)
Nový singel, ktorý je predzvesťou Benovho nového albumu je presne taký, aký sa dal od neho čakať. Ale zároveň je aj niečo viac. Spevák vás na začiatku takmer 8-minútovej skladby víta len svojím melancholickým hlasom za sprievodu gitary, neskôr vás začne vťahovať čoraz hlbšie a hlbšie a po štvrtej minúte sa začína pomaly hlásiť o slovo atmosferický bridge (ak sa vôbec táto pieseň dá rozložiť na drobné), ktorý naberá dynamiku a aj Howardov spev začína byť čoraz viac nahnevaný. Osobne, I raped the replay button. Postaral sa teda Ben Howard svojou novinkou o jednu z naj piesní roka? Sme ešte len síce za polkou, ale ja si trúfam povedať, že áno.

Ak ste ju ešte nepočuli, radím vám to napraviť. Tu je v celej svojej kráse:


A aké piesne patria do vašej WAU kategórie? Podeľte sa o ne v komentoch:)

Foto: crackmagazine.net


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára