nedeľa 1. júna 2014

Inšpirácie na renovácie: Stará a malá kúpeľňa? Nič nie je stratené!

Poznáte to - rozhliadate sa po novom byte, chodíte na obhliadky, no vždy to má nejaký ten zádrhel. Hlučná poloha, absencia balkóna, prízemné podlažie... Veľa vecí na byte zmeniť nedokážete, no naopak, to, čo sa na začiatku javí ako zásadný problém, sa dá pomocou efektívnej a jednoduchej rekonštrukcie zmeniť na jeden z najkrajších prvkov bytu. Tentokrát sa pozrieme, čo urobiť s kúpeľňou, ktorá renováciu ešte nevidela, a navyše je aj riadne stiesnená.

Táto kúpeľňa by vás pri obhliadke bytu asi dvakrát nepresvedčila a skôr od kúpy bytu odradila. Ošarpaná vaňa s plesňou, staré kachličky či modrá zastaralá farba nie sú atribúty, ktoré by zabezpečovali príjemný zážitok na očistu tela, skôr by ste sa do kúpania museli nútiť. A aj keď sa táto kúpeľňa nachádzala v newyorskom Brooklyne, niečo podobné nie je rozhodne nezvyčajným javom ani u nás.

Pred rekonštrukciou:

Táto maličká kúpeľňa s rozlohou troch metrov štvorcových nebola renovovaná od 50-tych rokov minulého storočia a preto logicky potrebovala riadny zásah. Novým majiteľom bytu rozpočet nedovolil zväčšenie priestoru, a preto potrebovali už z toho existujúceho vyťažiť maximum. Keďže sa rozhodli zachovať vintage ducha bytu, kúpeľňu nechceli príliš predizajnovanú a modernú. S pomocou interiérového dizajnéra sa im ich požiadavky podarilo zladiť výborne, čo poviete?
Po rekonštrukcii:

Pre túto kúpeľňu sa javilo ako najlepšie riešenie zvolenie čistého dizajnu a línií. Použitím bielych kachličiek a dlažobných kociek sa docielil nielen požadovaný retro look, ale i optické zväčšenie priestoru. Vaňa a umývadlo na nožičkách takisto prispeli k zovzdušneniu priestoru a ušetrilo sa miesto na iné veci, ako napríklad hygienický kôš. Na vlhkosť sa použil stropný ventilátor. K ušetreniu finančných prostriedkov dopomohlo aj to, že veľa z použitého materiálu zaobstarali manželia z rôznych bazárov. Ako vidíte, na krásnu rekonštrukciu stačí mať otvorenú myseľ, kreativitu a fantáziu a čerpať inšpiráciu z okolitého sveta. A vtedy možno ani interiérový dizajnér nebude potrebný.

Čo vravíte na túto renováciu? Páčila by sa vám rovnaká, klasickejšia kúpeľňa alebo dávate prednosť o čosi súčasnejším trendom?

Foto: sweeten.com, apartmenttherapy.com


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára