streda 19. marca 2014

Nenechávajte vaše fotografie len na Facebooku - vyzdobte si nimi byt



V dnešnej dobe má väčšina ľudí vďaka smartfónom a digitálnym fotoaparátom stovky až tísíce fotografií, ktoré si však práve preto, že ich máme tak veľa, málokedy prezeráme. Tými najlepšími sa síce chválime na sociálnych sieťach, avšak o chvíľu si nespomenieme ani na tie, vytlačia ich vždy nové zážitky. Je však chybou zabúdať na tie staré, samozrejme, príjemné udalosti, predovšetkým preto, že nám pripomínajú kým sme boli, s kým sme boli a akí sme boli. Ako implementovať vaše obľúbené fotografie do domácnosti tak, aby ste ich mali stále na očiach, sa môžete inšpirovať v tomto článku.


Nedávno som bola na návšteve u mojej kamarátky v jej novom byte a tak ako ja, ani ostatní návštevníci nevedeli odtrhnúť oči od jej stien. Nebolo to preto, že by na nich mala slávny obraz, či boli vymaľované výraznou farbou. Jednoduchým trikom však dosiahla to, že bol každý z jej nápadu unesený a okamžite chcel mať to isté u seba doma tiež. Na stenách totiž mala nalepené stovky fotografií jej životných udalostí, rodiny, kamarátov, cestovateľských zážitkov, skrátka takmer celý jej život pekne krásne premietnutý na bielej stene a bola to jedna z tých vecí, na ktoré nemusíme minúť stovky eur, aby boli pôsobivé, atmosferické a zároveň dizajnové.
Fotografické steny sú efektným, milým a zároveň lacným riešením, ako zo svojich prázdnych stien urobiť niečo pôsobivé, vďaka čomu bude u vás doma panovať pohodová rodinná atmosféra a zároveň predstavujú spôsob, ako uchovať vaše spomienky dlho živé. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi tipmi, ktoré premenia váš domov na útulnú galériu:










Fotografie upevnené na špagátikoch v starom ráme - jednoduchá a milá dekorácia dostupná do každej domácnosti.


Fotoaparát možno sami nakresliť nezvládnete, no polaroidové rámiky určite áno - samozrejme, pokiaľ ste kresliť na steny vôbec ochotní.

Pomocou špeciálnych lepiek na fotografie dokážete pospájať vaše obrázky do pestrej koláže, ktorá skvele vynikne v akejkoľvek časti bytu. 

Zaujímavý efekt dosiahnete aj poskladaním niekoľkých rovnakých fotografií do určitého tvaru.


Ak by ste náhodou lepky na fotografie nezohnali, pomôžte si jednoduchým trikom so špagátom a štipcami. Je to lacné a vyzerá to skvelo, čo viac si želať?

Ak si fotografie vešať na stenu nechcete, na očiach ich môžete mať namiesto klasických rámikov aj prostredníctvom zaváraninových pohárov, ktoré im dodajú 3D efekt.

Z fotografií si môžete vytvoriť aj najzaujímavejšie nástenné hodiny široko-ďaleko.

Ako vidíte, fantázii sa medze nekladú. Vaše fotografie budú pomocu týchto dekorácií stále prítomné a určite musíte súhlasiť, že takto majú omnoho väčšiu hodnotu ako v elektronickej podobe na vašom instagramovom profile. 
Máte niečo podobné vo vašom byte i vy? Alebo ste sa nechali inšpirovať a pokúsite sa ešte len niečo takéto vytvoriť? Pošlite nám vaše výtvory, určite ich uverejníme.



Foto: nwhsjagwire.org, pinterest.com, thecreativemama.com, lomography.com, huffingtonpost.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára