štvrtok 27. februára 2014

38-tisíc lístkov na festival Burning Man vypredaných za 45 minút!

burning.jpg
Týždňový legendárny festival, ktorý sa každoročne koná koncom augusta v nevadskej púšti Black Rose Desert, dnes spustil predaj najväčšieho počtu lístkov. Za 45-minút však už boli vypredané. Ak nepatríte medzi 38-tisíc šťastlivcov, ktorým sa podarilo získať 380- dolárovú priepustku na túto púť, s najväčšou pravdepodobnosťou sa na ňu už tento rok nedostanete. No ešte stále to nie je úplne beznádejné.

Stresový deň mali dnes všetci dúfajúci, ktorí si chceli zakúpiť lístky na túto výnimočnú udalosť. Po 45-minútach od spustenia predaja však už aj bolo po nich. Získať lístok na Burning mana je totiž rovnako výnimočné, ako vidieť jednorožca v púšti, robia si posmech všetci lístkovchtiví. Po minulom roku však išiel predaj pomerne plynulejšie. Tým, že sa systém pod náporom desaťtisícov kupujúcich často krát zrútil, sa v minulom roku vytvorilo štvorhodinové čakanie na potvrdenie, tento rok to bola len hodina a pol.
Aj takto vyzerali počas čakania na potvrdenie kúpy zúfalí ľudia:




Festival dnes pustil do predaja najväčší blok lístkov - 38-tisíc kusov. 3 000 kusov sa predalo v predpredajoch za 650 dolárov, daľších 15 000 lístkov je odložených pre tematické kempy, 4 000 lístkov pre účinkujúcich za zníženú cenu 190 dolárov. Zvyšných 1 000 lístkov pôjde do predaja 31. júla. Lístok môžete zohnať ešte cez rôzne výmenné programy či inzeráty, no za to si určite riadne priplatíte. Priekupníctvo funguje všade vo svete.
A čo je na tomto umelecko-prezentačnom festivale také úžasné? Slová nestačia, o niečo viac možno fotografie, no tí šťastlivci (ale i odvážlivci), ktorí sa už festivalu zúčastnili, vravia, že dni strávené tam sa opísať nedajú nijak. Treba proste zažiť. Na priblíženie aspoň zopár fotografií (ktorých nafotenie zvládnu len tie najlepšie fotoaparáty - ísť do púšte len tak s akýmkoľvek foťákom, rovná sa hodeniu ho rovno do kontajnera):
Viac na: www.burningman.com


Zdroj: huffingtonpost.com
Foto: festivalwire.com, julianwalter.com, web.utsandiego.com, stuckincustoms.com, feeldesign.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára