utorok 7. januára 2014

Kto vyhral cenu o najlepší vinylový obal roku 2013?

Rok 2013 je už síce za nami, no aj začiatok roka 2014 ešte patrí vyhláseniam rôznych ankiet o to NAJ z toho predošlého. Začiatkom januára sme sa taktiež dozvedeli výsledky ankety Best Art Vinyl 2013, v ktorej verejnosť hlasovala o ten najlepší obal platne vydanej v minulom roku. Ste zvedaví, ktorý napokon zvíťazil?

V novembri sme informovali o ankete Best Art Vinyl, v ktorej ste si aj vy mohli zvoliť v hlasovacom formulári podľa vás najlepšie obaly platní za rok 2013. Nominovaných bolo 50 platní, medzi ktorými boli napríklad obal albumu Sequel to prequel od Babyshambles vytvorený Damienom Hirstom, album New od Paula McCartneyho, AMOK od Atoms for Peace či obal singla Get Lucky od Daft Punk. Ktorý obal sa však stal tým úplne naj?


3. miesto:
obal albumu The North Borders - Bonobo - dielo výtvarníka Leifa Podhajskeho (Austrálčan s českými koreňmi)

bonobo.jpg

2. miesto:
obal albumu Repent Replenish Repeat - Dan Le Sac vs. Scroobius Pip - dielo výtvarníka Paula Jacksona



1. miesto:
obal albumu Big Tv - White Lies - olejová maľba Pilot 2 výtvarníka Michaela Kagana

Podľa slov výtvarníka Kagana, kapela White Lies bola od prvého momentu pevne rozhodnutá, že práve maľba Pilot 2, ktorá zobrazuje človeka cestujúceho v skafandri vesmírom, sa perfektne hodí na obal jej albumu Big TV. Táto maľba bola použitá aj ako pozadie na pódiách pri koncertoch White Lies. 


Maliar Michael Kagan:

A čo vy? Ako ste spokojní s výsledkami ankety? Koho by ste dali na prvé miesto vy?
Viac informácií a celkové poradie všetkých obalov platní si môžete pozrieť na oficiálnej stránke súťaže www.bestartvinyl.com.


Zdroj a foto: bestartvinyl.com, factmag.com, michaelkagan.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára