štvrtok 5. decembra 2013

Tropico je tu! Lana Del Rey zverejnila jej prvý film a názov nového albumu

tropicofilm.png
Dlhé mesiace naťahovala Lana Del Rey svojich fanúšikov, kým konečne zverejnila jej 30-minútový film Tropico s biblickým charakterom, ktorého príbeh dokresľujú jej tri piesne. Dnes bol film streamovaný cez vevo.com a pozrieť si ho môžete v linku nižšie. Zároveň nečakane zverejnila názov nového albumu, čo je rozhodne úľava pre jej fanúšikov, keďže tvrdila, že Tropico je "rozlúčkovým projektom". Našťastie je to len rozlúčka s jej Born to die obdobím.

Ako sme písali pred mesiacom, Lana rada naťahovala fanúšikov s dátumom premiéry jej filmu a ukázalo sa, že aj v čase nášho článku jej slová neboli tak celkom pravdivé. Namiesto 22. novembra vyšlo Tropico až dnes, no čakať sa naozaj oplatilo.
30-minútový film so snovou atmosférou a kamerou s tripovými farbami začína záberom na Lanu ako Pannu Máriu, ktorá sa modlí k hercovi Johnovi Waynovi, ktorého neskôr vidíme v rajskej záhrade po boku Ježiša, Elvisa a Marilyn Monroe, ktorých sleduje Adam a Eva (dvojicu hrajú model Shaun Ross a Lana). Zdá sa vám to ako nezmysel? Možno. Ale postupne to do seba tak nejak všetko zapadá a atmosféra Tropica vás proste nadchne.
Soundtrackom filmu sú Lanine tri piesne - prvá je "Body Electric", ktorá dokresľuje príbeh v rajskej záhrade, kde vidíme aj hada čoby Satana a Lana okúša hriešne jablko. Vidíme aj takmer nahého Adama -  Shauna Rossa, ktorý je, prepáčte mi moju subjektívnosť, proste nepozerateľný. Aspoň v nahej podobe.
Príbeh sa presunie do súčasného Los Angeles, ktoré Lana vykresľuje ako "mesto bohov a príšer" (áno, druhá časť príbehu je podfarbená jej skvelou piesňou "Gods and Monsters") so skazenou morálkou a charaktermi. No zároveň počas letných nocí, dokáže byť toto mesto aj rajom na zemi. Ona sama hrá v tejto časti striptérku, jej priateľ, opäť Shaun Ross, je drogovo závislý predavač, ktorý zháňa peniaze lúpením. 
V záverečnej časti vidíme ústredné postavy za monológu Johna Wayna v kabriolete uprostred lúky. Piesňou tejto časti je anjelská "Bel Air", ktorá dokonale uzatvára Born to die obdobie speváčky.

Potvrdené, Lana vydá nový album!
Lana sa v minulosti neraz vyjadrila, že Tropico bude jej rozlúčkovým projektom, čomu nahrávali aj jej vyjadrenia v rozhovoroch, kde hovorila o nedostatku múzy, pre ktorú si nevie nový album predstaviť. Tieto reči však boli na včerajšej premiére Tropica v Los Angeles, kde prišla aj osobne, zažehnané. Pred nadšeným davom totiž vysvetlila svoje predchádzajúce vyjadrenia: "Veľmi som chcela, aby sme sa tu všetci zišli, aby som skúsila a vizuálne uzavrela moju kapitolu, predtým než vydám nový album s názvom Ultraviolence", na čo spustil dav ovácie.
Jej krok je v podstate logický. V mnohých rozhovoroch tvrdila, že vo všetkých jej piesňach na oboch albumoch (Born to die a Born to die - Paradise Edition) spieva stále o tej istej osobe, o bývalom priateľovi, s ktorým zažila bolestivý rozchod. Filmom Tropico tak natrvalo uzavrela túto kapitolu, aj preto, že začala nový život po boku jej terajšieho priateľa, speváka kapely Kassidy, Barrieho Jamesa.
Zostáva nám teda dúfať, že novým albumom neprinesie aj zmenu jej hudobného štýlu. Podľa dohadov by mal prvý singel z Ultraviolence vyjsť na konci februára a celý album v apríli. No to je pri Laninej záľube naťahovať fanúšikov ešte veľmi neisté.

Film Tropico si môžete zatiaľ, kým nebude zverejnený aj pre obyvateľov SR stránkou Vevo.com, pozrieť na Vimeu na tomto linkuhttp://vimeo.com/81086824


Zdroj a foto: spin.com, stereogum.com, vimeo.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára