piatok 1. novembra 2013

Najdesivejšia scéna v histórii filmu patrí thrilleru "The Shining"











Podľa nového výskumu sa najdesivejšia scéna v histórii filmu nachádza v thrilleri The Shining (Osvietenie) od režiséra Stanleyho Kubricka. A je ňou slávna "Here´s Johnny", kde šialený Jack Nicholson vysekáva sekerou dieru do dverí od kúpeľne, kde sa nachádza jeho žena.

Výskum vykonala stránka www.play.com, ktorá vyzvala svojich čitateľov, aby našli 10 filmov, ktoré ich najviac vydesili. Potom účastníkov výskumu napojili na merač pulzu, aby zistili, ktoré scény sprevádzajú najväčšie zdesenie. 
Práve pri scéne "Here´s Johnny" z hororu The Shining vyskočil ľudom pulz o 28,2 percenta. Druhé miesto si vyslúžila scéna z hororu A nightmare on Elm Street (Nočná mora z Elm Street), v ktorej Nancy Thompson privedie vraha Freddyho Kruegera z jej sna do skutočného života a spôsobila nárast z priemerného pulzu o 26,7 percenta.


Horor z roku 1984 A nightmare on Elm Street














Tretia najstrašidelnejšia scéna sa nachádza v horore The Exorcist (Vymetač diabla), keď Christine MacNeil skúma čudné zvuky, ktoré vychádzajú z jej podkrovia. Scéna zvýšila pulz o 24,8 percenta.
Film The Exorcist












Keď sa však zobrala do úvahy celá dĺžka filmu, najdesivejším filmom sa stal Vymetač diabla, druhý skončil Nočná mora z Elm street a na treťom mieste Osvietenie. Po skombinovaní bodov z tohto rebríčka s bodmi z rebríčka najdesivejších scén však celkovo skončilo Osvietenie na prvom mieste, Vymetač diabla na druhom a Nočná mora z Elm street na treťom.
Pri výskume sa ešte respondentov pýtali, čo ich vie najviac vydesiť. Väčšina odpovedí bola pavúky, hady, smrť, upálenie zaživa či duchovia.

Najdesivejšie scény z filmu The Shining podľa výskumu:

1. Here´s Johnny (Tu je Johnny) scéna
2. Come and play (Poď sa hrať) scéna s dvoma dievčatami
3. Red rum scéna

Scéna z filmu The Shining s dvoma dievčatami
















Ako ste na tom vy? Súhlasíte s rebríčkom, alebo máte iné scény, ktoré sú pre vás omnoho strašidelnejšie? Napíšte do komentárov.


Zdroj a foto: dailymail.co.uk, guardian.co.uk, telegraph.co.uk

2 komentáre: