streda 23. októbra 2013

Nové projekty Tima Burtona a Woodyho Allena na rok 2014










Budúci rok môžme očakávať po ročnej pauze nový film od Tima Burtona, zahanbiť sa nenechá ani stále pracovitý Woody Allen, ktorý, ako sme si už uňho zvykli, každoročne nakrúti aspoň jedno dielo.

Tim Burton sa po svojom poslednom hranom filme Temné tiene, ktorý kritika často označovala ako jeho najnudnejšie dielo, skúsil vrhnúť na projekt, ktorý tentokrát ide trochu iným smerom, než sme u neho zvyknutí. Ide o biografický film s názvom Big Eyes, ktorý bude rozprávať o maliaroch Margaret a Walterovi Keanových, ktorí sa v 60. rokoch preslávili svojimi obrazmi detí a žien s obrovskými očami.
Walter strhával na seba všetku slávu, keď tvrdil, že všetky obrazy namaľoval on, no v skutočnosti to bola jeho žena. Dej sa bude točiť predovšetkým okolo ich búrlivého rozvodu, keď Margaret obvinila Waltera z krádeží jej malieb. Hlavné postavy maliarov hrajú Christopher Waltz (Nehanební bastardi, Traja mušketieri, Django Unchained) a Amy Adams (Chyť ma, ak to dokážeš, Muž z ocele), vo vedľajšej postave sa objaví napr. Krysten Ritter, známa zo seriálu Breaking Bad.

Jedna z malieb manželov Keanových













Okrem tohto počinu však nedávno vyšli informácie, že Tim Burton je po rokovaniach s Warner Bros. naklonený režírovať dlho očakávané pokračovanie jeho klasickej komédie z roku 1988 Beetlejuice a dokonca opäť s Michaelom Keatonom v hlavnej roli. Tim dlhé roky čakal na správny scenár a zdá sa, že ten je konečne napísaný. Sme zvedaví!











Woody Allen je takisto v plnom pracovnom nasadení a po jeho úspešnom filme z roku 2013, Jasmínine slzy, opäť natáča nový film, ktorý príde do kín budúci rok.
Volá sa Magic in the Moonlight a po megaúspechu jeho filmu Polnoc v Paríži dej opäť umiestnil do Francúzska minulých rokov. Dúfajme, že tentokrát nebude platiť staré známe opakovaný vtip už prestáva byť vtipom, každopádne sme zvedaví, čo z filmu vzíde tentokrát. Zatiaľ vieme len to, že ide o romantickú komédiu, ktorá sa bude odohrávať v 20. až 30. rokoch v Južnom Francúzsku, hlavné úlohy si zahrajú Emma Stone a Colin Firth. Od roku 1982 Allen natáča najmenej jeden film ročne a tento bude v poradí jeho 47. Dúfajme, že po prvej 50tke ho natáčanie neprestane baviť.

Záber z natáčania Magic in the Moonlight













Zdroj a foto: movies.yahoo.com, theguardian.co.uk, totalfilm.com, firstshowing.net

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára