pondelok 14. októbra 2013

John Newman dnes vydáva svoj debutový album "Tribute"


















Anglický hudobník John Newman, ktorý sa dostal do povedomia hlavne vďaka vokálom ku skladbe "Feel the Love" skupiny Rudimental, dnes vydáva svoj očakávaný debutový album s názvom Tribute. Okrem piesne "Feel the Love" už stihol mať spevák ďalší no. 1 hit, a to už notoricky známu "Love me again", ktorá sa hrá snáď vo všetkých rádiách. Spevák je zaujímavý tým, že ho obľubujú tak komerčné rádiá, ako aj tie alternatívnejšie, za čo môže vďačiť hlavne svojmu retro zameraniu.
Počas nahrávania albumu prechádzal John ťažkým rozchodom a to sa aj poznačilo na jeho skladbách hlavne lyricky, no hudobne je až na pár piesní nahrávka celkom veselá - retro popové melodické songy s výraznými trúbkami, klavírom či slákmi. Najväčším Newmanovým zámerom však bolo, ako už názov albumu napovedá, vzdať hold všetkým jeho hudobným inšpiráciám, ktorých zoznam je naozaj pestrý - od Elvisa, cez Tinu Turner, po Jay-Z či Adele.













Z prvého počutia môžme skonštatovať, že ide o veľmi príjemnú nahrávku, ktorá skvelo kombinuje retro vplyvy s tanečnou hudbou, občas zachádzajúcou až do drum´n´bassu a samozrejme, spevákova najväčšia devíza spočíva v jeho charakteristickom hlase, ktorý mu môže zaručiť, že nebude len "one-album-wonder".

Ukážky piesní z albumu Tribute:



Foto: wave105.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára