nedeľa 8. septembra 2013

Divadlo Lab po prázdninách so silným repertoárom














Bratislavské Divadlo Lab nie je len tak obyčajným divadlom. Patrí totiž študentom VŠMU, ktorí si práve v ňom trénujú svoje herecké, režisérske, dramaturgické, kostymérske a ďalšie schopnosti pred tým, než sa stanú profesionálmi. Študenti VŠMU tu dostávajú veľkú voľnosť, preto mnohokrát uvidíte rôzne experimenty či úlety, no aj klasické hry prispôsobené dnešnému svetu. Po divadelných prázdninách prichádza ďalšia sezóna, ktorá začína 11. septembra a uvidíte v nej napríklad tieto hry:


Boris Vian - Hlava medúzy












Svetoznámy spisovateľ Boris Vian, ktorého najslávnejší román Pena dní je označovaný za najsrdcervúcejší román súčasnosti, sa predstaví divákom prostredníctvom Divadla Lab hrou Hlava medúzy. Jedného dňa istý mladý muž čaká na milenku svojho dobrého priateľa. Šofér, ktorý obvykle madam vozí pred dom tohto muža, však tentokrát neprivezie madam, ale akýsi kufor, po čom sa následne rozprúdi vír udalostí, ktoré všetkým riadne pomotajú hlavu.
Príbeh piatich postáv, ktorý je výzvou pre hercov i režiséra a sľubuje kvalitný zážitok.

Dátum predstavení: 11.9., 18.9., 3.10. 2013
Režisér: Michael Vyskočáni
Účinkujú: M. Kvietik, C. Žolnír, L. Pelč, M. Thomasy, D. Gajdoš a ďalší.
Cena: 3,-E, študenti 1,-E.

William Shakespeare - MacBeth: Hra o bastardoch


















Slávna "šejkspírovka" trochu inak, v odvážnej interpretácii študentov VŠMU, ktorí prinášajú nový pohľad na príbeh o jednom prorotctve a úkladnej vražde. Vyše 400 rokov stará hra sa ukáže v pohľade na súčasnú krízu mužskej identity. Kladú sa tu otázky o podstate mužskosti, hrdinstva a slobodnej vôle a zároveň prinášajú nemilosrdný portrét súčasnej spoločnosti bez pravidiel, ktorej nikto nevládne.

Dátum predstavení: 26.9., 1.10. 2013
Režisér: Tomáš Procházka
Hrajú: Š. Ferstl/T. Grega, K. Andrejcová/M. Halcinová, T. Pokorný/K. Tóth, J. Kyseľ/B. Mosný, K. Svarinská/J. Kovaľčíková, Noel C.
Cena: 3,-E, študenti 1,-E.

Patrick Hamilton - Plynová lampa












Divadlo Lab je jediným divadlom na Slovensku, ktoré inscenuje úspešnú hru Plynová lampa od britského dramatika Patricka Hamiltona. Príbeh rozpráva o mladej žene Belle, ktorá žije v područí svojho psychopatického manžela, ktorý ju nenápadným spôsobom privádza do stavu šialenstva. Bella sa čoraz viac uzatvára do seba a prestáva rozlišovať, čo je realita a čo sen. Po nociach počuje rôzne zvuky a sleduje, ako svetlo z plynovej lampy mení svoju intenzitu. Čo to spôsobuje? Naozaj si Bella všetko iba nahovára? Kto je vlastne jej manžel? Kto je blázon? Kde je skrytá pravda? Tieto otázky sa snaží zodpovedať mladý ambiciózny detektív Rough.



Dátum predstavenia: 24.9. 2013
Režisérka: A. Bučková
Hrajú:  T. Peršic/D. Kavaschová, M. Kvietik/J. Jurčišin-Kukľa, D. Gajdoš/L. Pelč, V. Strapkov
Cena: 3,-E, študenti 1,-E.

Celý program a viac info na stránke http://divadlolab.vsmu.sk/
















Zdroj a foto: Divadlo Lab, kamdomesta.sk, teraz.sk



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára