nedeľa 8. septembra 2013

Babyshambles pokračujú novým albumom "Sequel to Prequel"












Dlhých šesť rokov trvalo kapele Babyshambles, kým sa odhodlala nahrať ďalší, v poradí jej tretí album s názvom "Sequel to prequel". Všetko síce stojí a padá hlavne na frontmanovi Petem Dohertym, ktorý sa stihol medzitým venovať svojej sólo kariére muzikanta, herca a poeta, či vystriedať niekoľko liečení, ale takisto si svoje muzikantské ambície napĺňali aj ostatní členovia kapely. Ako však tvrdí sám Doherty, nie je to žiaden comeback, pretože Babyshambles tu boli vždy, čo nám Pete v podstate dokázal i na jeho bratislavskom koncerte, kde hral množstvo piesní, ktoré nahral práve s nimi. Ak však chceli Babyshambles dokázať status živej kapely, nahrať nový materiál po toľkých rokoch bolo priam nevyhnutnosťou.
Pete je však perfekcionista a chcel vydať ďalší hudobne i lyricky vyspelý album. "Sequel to Prequel" je po ich druhom, značne depresívnom albume "Shotter´s nation" optimistickejší. Potvrdzuje to hneď prvý singel z nového albumu "Nothing comes to nothing", z ktorého priam srší veselá nálada.


Aj keď je Pete v Británii považovaný za najdivokejšieho rock´n´rollistu, z vypočutia len tohto albumu by ste si to nepomysleli. Surovosť a rebélia z obdobia "Fuck Forever" sú preč (i keď aj teraz sa na albume dajú nájsť punkové melódie pripomínajúce The Libertines), nájdete tu aj mierumilovné piesne, napríklad o návšteve ZOO. Možno za to môže i presťahovanie sa z búrlivého Camden Townu do romantického Paríža, ale aj fakt, že Pete prvýkrát písal piesne so svojimi spoluhráčmi a nenechal všetok tvorivý proces len na sebe.
Ako znie "Sequel to Prequel" naživo sa môžte presvedčiť aj osobne na decembrovom koncerte Babyshambles v Prahe. My tam určite budeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára