pondelok 3. februára 2014

The Cure ohlasujú na tento rok vydanie nového albumu

thecure.jpg
 Radostná správa dnes prišla od legendárnej kapely The Cure, ktorá po 6-ročnej albumovej pauze ohlásila vydanie novej nahrávky v priebehu tohto roka.

Pôjde už o 14. štúdiový album kapely a skvelou správou je (aspoň pre nás), že materiál na nový album bol nahratý už v roku 2008 v ten istý čas, ako piesne, ktoré sa ocitli na jej zatiaľ poslednom 4:13 Dream. Keďže sa na 4:13 Dream kapela predviedla vo výbornej forme, ešte viac z nej teda môžeme očakávať na novom albume, ktorý má priebežný názov 4:14 Scream. O čosi menší dôvod na úsmev teda môžu mať fanúšikovia kapely, ktorým sa album z roku 2008 až tak veľmi nepáčil, no snáď takých nebude veľa. Presný dátum vydania ešte kapela nezverejnila.

Pri tejto príležitosti taktiež The Cure ohlásili vydanie série záznamov koncertov na DVD, ktoré vyjdu tiež v priebehu roka 2014. Kapela zverejnila, že bude pokračovať v takzvaných "Trilogy" sériách, teda koncertoch, na ktorých hrá tri celé albumy z jej kariéry za sebou. V roku 2002 kapela hrala v Bruseli a v Berlíne v jednu noc albumy Pornography, Disintegration a Bloodflowers, v roku 2011 zahrala na turné celé albumy Seventeen Seconds, Faith a Three Imaginary Boys. Tento rok by to mali byť albumy nahraté v 80. rokoch, a to The Top, The Head On The Door a Kiss Me Kiss Me Kiss Me.
Po tom, čo skupina vypredala koncert v londýnskej Royal Albert Hall na pomoc nadácii Teenager Cancer Trust, pridala ešte jeden špeciálny dátum. Koncerty sa odohrajú 28. a 29. marca 2014. Zaujímavosťou je, že to bude len piaty krát za posledných desať rokov, čo hrajú The Cure v UK indoorový koncert.


 Zdroj a foto: theguardian.com, nme.com, rockbook.hu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára