utorok 21. januára 2014

Video týždňa: Psychedelický klip od Temples s illuminátskymi symbolmi

templesvideo.jpg
Anglické psych-rockové kvarteto Temples vypustilo do sveta nový klip k singlu Mesmerise, ktorý sa bude nachádzať na debutovom albume kapely, ktorý vyjde vo februári.

Kapela Temples vznikla v roku 2012 a za pomerne krátku dobu svojej existencie si stihla získať náklonnosť nielen mnoha fanúšikov, ale i rešpektovaných hudobníkov z brandže. Napríklad taký Noel Gallagher sa o Temples vyjadril, že je to najlepšia nová anglická skupina, robili taktiež predskokanov Suede, Kasabian či The Vaccines. Zahrali si na najväčších európskych festivaloch a svoju premiéru si v apríli odohrajú i na Coachelle. Svojou tvorbou pripomínajú psychedelické rockové kapely z neskorých 60. rokov, ďaleko nemajú ani od zvuku The Beatles z obdobia Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band.

temples.jpg

Zdá sa, že o Temples teda budeme ešte mnoho počuť a na ich debutový album s názvom Sun Structures sa môžeme tešiť už 10. februára. Zatiaľ si môžete vypočuť prvý, veľmi melodický a chytľavý singel z tohto albumu, ku ktorému včera vydali aj nový provokatívny klip. Je celý animovaný a zobrazuje akýsi psychedelický trip, či vesmírne putovanie pyramídy, ktorá sa dostane do starobylého bludiska v púšti. V klipe, ktorý režíroval Benjael Halfmaderholz, si taktiež môžeme všimnúť rôzne illuminatske znaky, či už samotná pyramída, alebo "vševidiace" oko. Čo tým asi chcela kapela naznačiť? 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára