streda 13. novembra 2013

Autor Cynickej obludy vydáva zbierku Tekvicový prívarok pre dušu

tekvica.jpg
Zakladateľ obľúbeného uštipačno-kritického webu Cynická obluda, Rado Ondřejíček, v týchto dňoch vydáva zbierku svojich článkov, ktoré písal od roku 2000 a uverejňoval v rôznych médiách. A prečo zrovna tekvicový prívarok? Pretože ho neznáša.

V tejto knihe nehľadajte na duši pohladzujúce poviedky, ktoré z vás urobia lepšieho človeka, ako napríklad v tej zbierke príbehov s polievkou hydinovou. Tu nájdete presný opak. 
Sú tu sprosté, vulgárne, uštipačné, satirické a nactiubližujúce frky a postrehy, ktoré autor písal ešte pred založením Cynickej obludy. V knihe nájdete 58 textov, ktoré Ondřejíček vyberal z takmer 2000 svojich prác, pričom sa snažil vyberať tie najvtipnejšie, ale nájdete tam aj zopár vážnejších kúskov. Nepíše už odvtedy, čo spustil Obludu, pretože podľa vlastných slov už potom nutkanie písať nepociťoval. Či je to škoda, alebo nie, sa môžte presvedčiť v tejto knihe. Kým si ju kúpite, prečítajte si vtipnú ukážku z knihy: Odpovede na večné otázky Igora Timka.


Rado Ondřejíček (1977) pochádza z Novej Dubnice. Presťahoval sa do Bratislavy, kde najskôr písal recenzie pre cdshop.sk, neskôr sa dostal do internetového magazínu inzine.sk, kde sa stal "zlým deckom" slovenskej publicistiky. Po pár rokoch založil v Slovak Telekome internetový magazín T-Station, potom portál Humno.sk a v roku 2011 napísal knihu Homo asapiens. O rok neskôr založil web Cynická obluda. Dnes je kreatívnym riaditeľom v reklamnej agentúre JANDL.


Zdroj a foto: artforum.sk, omediach.com



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára