utorok 1. októbra 2013

Elektro-dubstepová Emika už budúcu sobotu v NuSpirite

Hudobníčka Emika je na Slovensku stará známa. Koncertovala tu už dva krát, raz v KC Dunaj a v roku 2012 na Pohode, kde uchvátila publikum svojou temnou šou plnou hlbokých bás a beatov, prepojených s klavírom a anjelským i démonickým spevom. Emika sa netají svojou veľkou láskou ku klasickej hudbe, ktorá je najviac počuť na jej druhom, novom albume DVA (Ninja Tune). Skladby popretkávané sláčikmi, tvrdými basovými linkami či operným spevom tvoria dokonalú súhru temnoty a melanchólie, ktoré sú ako stvorené na jej terajšie klubové turné. Vystupovala už napríklad vo Varšave, Kieve či Moskve, no včerajší koncert v Petrohrade musela pre chorobu zrušiť. Veríme však, že do 12. októbra sa dá dokopy, pretože práve vtedy má odohrať jej bratislavský koncert v klube NuSpirit.
Emika je rodáčka z Anglicka, mamu má však Češku a práve jej pôvod ju v skladaní hudby ovplyvňuje najviac. Na jej novom albume Dva spolupracovala s pražskými symfonikmi a sopranistkou Michaelou Šrumovou, ktorej operný spev je počuť napr. v piesni "Centuries":




Emika sa po skončení turné sťahuje z Berlína do Prahy, aby tak bola bližšie svojim koreňom, ale aj pre svoj nový pripravovaný projekt, ktorý chystá s Michaelou Šrumovou a pražským sláčikovým kvartetom, ktorý by mala aj dirigovať. V projekte však nebude chýbať výrazná basa, ktorú tak veľmi miluje. Už sa tešíme a v sobotu 12. októbra sa vidíme v klube NuSpirit, kde sa presvedčíte, že klasická hudba a elektronika spolu skvele idú a že sa dajú viac než prirodzene skĺbiť. Vstupné 10 Eur.




Emika s jej novou platňou Dva v moskovskom metre.

Pieseň "Young minds" z albumu Dva:





Foto: Facebook fun page Emiky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára