piatok 6. septembra 2013

Treba zažiť: outdoor párty v New Yorku za denného svetla


Je nedeľa, tri hodiny popoludní a vy sa prechádzate newyorským Brook- lynom, keď zrazu začne hrať nahlas hudba a o chvíľu sa začne ulica zapĺňať ľudmi rôzneho veku, pohlavia, rasy, či postavenia a pravá párty sa môže začať. Tancovať vedľa seba nájdete právnikov v obleku, indických prisťahovalcov, hipsterov, deti, gejov a heterákov, skrátka všetkých, ktorí si chcú užiť dobrú párty nielen v noci, ale aj cez deň za slnečného svetla. Bar ponúka sangriu, pravú mexickú kolu a brooklynské špeciality. Piknikové stoly a tanečný parket sa nachádzajú pod korunami stromov, svetielka a disco gule sú zavesené na konároch. Nápad prísť s párty Mister Sunday vznikol u DJov Justina Cartera a Eamona Harkina, ktorí tu hrajú každú letnú nedeľu od tretej do deviatej.

Základným prvkom týchto podujatí sú stromy, ktoré im dodávajú magickú atmosféru, hlavne po zotmení, keď sa zapnú svetielka v ich konároch. Tým, že sú tieto párty časovo ohraničené, získavajú určitú špecifickosť. Je to niečo úplne iné, než nočné párty, ktoré končia o šiestej ráno a ľudia nevedia, čí sú. Tu sa hudba vypne o deviatej a všetci sa s dobrou náladou a úsmevom na tvári pohnú ďalej.
DJi nevylučujú, že sa časom pohnú s týmto nápadom aj do iných krajín. Ľudia, ktorí pravidelne túto akciu navštevujú, o nej hovoria ako o jednom z najšťastnejších miest na svete. A určite majú pravdu:)





Mister Sunday, Carrol Sreet, Brooklyn NYC.

Zdroj a foto: Fathomaway.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára